Totul despre nimic

June 24th, 2013 by admin

Superman

man-of-steel-logo

 

Cind eram mic imi doream sa fiu Superman. Ca baiat am fost desigur atras de eroi … insa el a fost dintotdeauna supereroul meu preferat. Visam să fiu Superman, alergam prin casă cu un cearsaf legat la git ca și cum aveam propria mea mantie și nu de putine ori am stat in balconul parintilor mei privind în zare, visind că zbor. Oh, de cite ori nu am stat cu pumnii mei mici infipti in balustrada balconului incercind sa ma concentrez suficient cit sa zbor. Desigur, nu am reusit… sau asa credeam atunci.

“You have to decide what kind of man you want to grow up to be” – Nu era toata infatuarea mea legata de super-puteri, nu… a fost ceva in mesajul filmului, in ideea ca poti decide ce fel de om poti fi. E ceva ce si bunicul meu m-a invatat inca de mic. Alegerea e a ta si desi este permanent modelata si influentata de tot ceea ce se intimpla in viata, alegerea este permanent a ta iar ideea asta mi-a placut intotdeauna. Apoi viata te invata ca nu e chiar asa usor si ca multe lucruri te influenteaza, te modeleaza si te schimba, insa si acum cred ca daca reusesti cumva sa mentii flacara aceea de speranta aprinsa, atunci inca poti creste sa fii cel ce vrei sa fii.

Cind am devenit tata mi-am dorit cu ardoare sa pot imparti cu copilul meu tot ceea ce stiu, ce cred, ce visez, ce sper… am vrut sa ma impart pe mine cu ea, sa o invat tot ce o pot invata. Mi-am dorit sa facem lucruri impreuna, sa merg cu cortul pe munte cu ea, sa facem focul si la caldura lui sa ii povestesc despre stelele ce se vad intr-o noapte senina. Sa o invat despre oameni, cel putin ce stiu eu despre ei. Sa o invat despre mine si in felul acesta sa o invat despre ea. Sa o invat despre ce ar putea sa devina, sa o invat cum sa separe ce e important de ce nu e. Sa o invat sa aiba incredere in ea si in ceilalti, sa o invat sa aiba incredere in lume, sa o invat sa iubeasca. Sa o invat ca e OK sa plinga cind e obosita si sa o invat sa aiba intotdeauna un licar de speranta in suflet orice s-ar intampla in viata ei. Sa tina focul acela aprins, cu orice pret.

Si am mai sperat sa impart cu ea si idolii copilariei mei. Superman e la loc de cinste, “high up there” cum zic americanii. Si azi s-a intamplat. De mina cu ea, am fost la film si l-am vazut cap-coada. Pentru mine a fost o experienta de nedescris… sa revad eroul copilariei mele a fost o experienta fantastica. Insa ceva s-a intamplat in timp ce vedeam filmul, tinind-0 de mina permanent pe ea… ceva neasteptat.

Ma uitam la film si la inceput sunt acele amintiri, mici “flashbacks” care ne arata putin din trecutul lui, cum a crescut si cum a invatat sa devina omul care este acum. Si nu era vorba de super-puterile lui, era vorba de ceva mai profund, mai adinc. Era felul in care indoilelile despre el insusi, experientele prin care trece, educatia parintilor lui, totul il invata si il pregateste pentru ceea ce va veni. Am simtit o emotie fantastica la realizarea ca si fata mea vede acelasi lucru care m-a atins pe mine si am sperat ca peste ani va intelege momentul asta pentru noi. Insa in afara de asta, s-a mai intamplat ceva.

Stiu ca poate parea ridicol si categoric amuzant, insa atunci, in mijlocul filmului, am simtit in sufletul meu ca am reusit. Da, am simtit ca am ajuns in cele din urma sa fiu Superman. Dupa atitia ani de cind am visat prima oara, dupa atitea lucruri care s-au intamplat si din toate locurile unde putea sa se intimple asta… s-a intamplat intr-o sala de cinema in timp ce il priveam pe eroul meu incercind el insusi sa fie Superman. Am strins mai tare mina ei micuta si am intrebat-o la ureche daca ii place Kal-El. Mi-a zambit si a dat din cap afirmativ. Fara ca ea sa vada, in intunericul complice din sala de cinema, lacrimi mi-au coborit pe obraji pentru ca atunci am stiut ca daca el e Superman pentru noi toti, atunci eu – tatal ei – sunt Superman pentru ea.

Ca parinte, acum inteleg cu adevarat semnificatia citatului “With great power comes great responsibility”.  Ca parinte, sunteti sau veti deveni eroul copiilor vostri. Puterea pe care o aveti asupra lor este uriasa si ii va defini ca persoana matura in viitor. Aveti gandul acesta permanent in minte si totul va fi bine. Va doresc din tot sufletul sa fiti un Superman bun pentru copiii vostri… iar daca sunteti femei, atunci puteti fi SuperGirl. Categoric veti arata mai bine in colanti ! 🙂

Share with:

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedInReddit


Comments

2 Responses to “Superman”
  1. Uitandu-ma pe internetul romanesc uite ca am gasit pe pagina dvs..
    Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de
    pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Connect with:Your email address will not be published. Required fields are marked *